IPL Summer

Hoe de IPL Genie Werkt

De Wetenschap achter een Haarvrije Zomer

Een haarvrije zomer is binnen handbereik dankzij de geavanceerde technologie van de IPL Genie. Dit innovatieve ontharingsapparaat biedt niet alleen salonkwaliteit resultaten, maar doet dit ook op een veilige en efficiënte manier. Maar hoe werkt de IPL Genie precies?

Laten we de technologie achter dit revolutionaire apparaat verkennen en ontdekken hoe het de huid scant en zich automatisch aanpast voor optimale resultaten.

Wat is IPL Technologie?

IPL, of Intense Pulsed Light, is een technologie die gebruikmaakt van lichtpulsen om ongewenst haar te verwijderen. In tegenstelling tot laserontharing dat een enkele golflengte gebruikt, zendt IPL meerdere golflengtes uit, waardoor het een breder gebied kan behandelen. Dit maakt IPL veelzijdig en effectief voor verschillende huid- en haartype.

De Kern van IPL Genie:

De IPL Genie werkt door lichtpulsen af te geven die door het pigment (melanine) in de haarzakjes worden geabsorbeerd. Dit licht wordt omgezet in warmte, die de haarzakjes beschadigt en zo de haargroei remt. Door deze herhaalde blootstelling aan licht en warmte, worden de haarzakjes verzwakt en uiteindelijk vernietigd, wat resulteert in langdurige haarverwijdering.

Automatische Huidscan:

Wat de IPL Genie onderscheidt van andere IPL-apparaten is zijn vermogen om de huid automatisch te scannen en zich aan te passen aan jouw unieke huidtype en haarstructuur. Dit zorgt niet alleen voor een veilige behandeling, maar ook voor maximale effectiviteit. Hier is hoe het werkt:

 1. Detectie van Huidtype en Haarkleur:
  De IPL Genie is uitgerust met sensoren die je huidtype en haarkleur detecteren. Deze sensoren meten het melaninegehalte in je huid en haar, zodat het apparaat de juiste lichtintensiteit kan bepalen voor een veilige en effectieve behandeling.

 2. Aanpassing van Lichtintensiteit:
  Op basis van de metingen past de IPL Genie automatisch de lichtintensiteit aan. Dit betekent dat je altijd de juiste hoeveelheid licht krijgt, ongeacht of je een lichte of donkere huid hebt, of licht of donker haar. Deze automatische aanpassing minimaliseert het risico op huidbeschadiging en maximaliseert de resultaten.

 3. Continue Monitoring:
  Tijdens de behandeling blijft de IPL Genie je huid scannen en aanpassen. Dit zorgt ervoor dat elke flits optimaal is afgestemd op het behandelde gebied, wat resulteert in een gelijkmatige en effectieve ontharing.

Stap-voor-Stap Behandeling

Om het meeste uit je IPL Genie te halen, volg je de aanbevolen behandelingsfrequentie:

 • Week 1 & 2: Behandel 3 keer per week om de haargroei effectief te remmen.
 • Week 3 & 4: Verminder de frequentie tot 2 keer per week.
 • Vanaf week 5: Behandel 1 keer per 3 tot 4 weken, afhankelijk van je individuele haar en huidtype.


Veiligheid en Comfort

Dankzij de automatische huidscan en aanpassing biedt de IPL Genie een hoog niveau van veiligheid en comfort. De juiste lichtintensiteit wordt altijd gebruikt, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het instellen van het apparaat. Bovendien zijn de behandelingen snel en vrijwel pijnloos, wat het gemakkelijk maakt om consistent te blijven met je ontharingsroutine.

Zomerse Tips voor Optimale Resultaten

Om je haarvrije zomer te garanderen, begin je je IPL-behandelingen minimaal een maand voordat je vakantie begint. Vermijd het gebruik van het apparaat buiten en in direct zonlicht om oververhitting van de huid te voorkomen. Gebruik na elke behandeling Aloë Vera Gel om je huid te kalmeren en Vitamine E Crème om je huid te voeden en te laten stralen.

Conclusie

De IPL Genie maakt gebruik van geavanceerde IPL-technologie en automatische huidscanning om je een haarvrije zomer te bezorgen. Met zijn innovatieve aanpak biedt het apparaat veilige, effectieve en comfortabele ontharing, thuis. Ervaar zelf de voordelen van de IPL Genie en bereid je voor op een zomer zonder ongewenste haren.

Klaar om te starten?

Klik hier om jouw IPL Genie te kopen en geniet van een gladde, stralende huid deze zomer. Laat ongewenst haar je zomerplezier niet in de weg staan – met de IPL Genie ben je altijd summer ready!

Volgende lezen

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.