Ontharing van schaamstreek met IPL

Ontharing van de schaamstreek met IPL biedt een handige oplossing voor wie langdurig van ongewenst schaamhaar af wil. Voordat je je koffer inpakt voor een strandvakantie, is het waarschijnlijk dat je je scheerapparaat en bikini als eerste inpakt. Maar stel je voor dat je op vakantie kunt gaan zonder je scheerapparaat mee te nemen?

Met IPL (Intense Pulsed Light) is dat mogelijk, en het is een uitstekende keuze voor wie langdurig schaamhaar wil verwijderen. Zo kun je altijd genieten van een gladde bikinilijn, zelfs als je onderweg bent.

Hier bespreken we alles wat je moet weten over het gebruik van IPL voor de bikinilijn, waaronder:

 • Wat is IPL?
 • Hoe werkt IPL voor de intieme zone?
 • Is het gebruik van IPL in de intieme zone gevaarlijk of veilig?
 • 7 stappen om veilig en effectief schaamhaar weg te halen met IPL.
 • Tips en trucs voor na het ontharen van de intieme zone met IPL.

Lees dus snel onze informatie over het gebruik van IPL in de intieme zone en ontdek hoe gemakkelijk het is om langdurige resultaten te behalen met deze methode van jouw bikinilijn ontharen.

De intieme zone ontharen met IPL

Het ontharen van de intieme zone met Intense Pulsed Light (IPL) is een effectieve en langdurige methode om ongewenst haar te verwijderen in het gebied rond de schaamstreek, je armen, langs je benen en vrijwel elk ander deel van je lichaam.

Hoe werkt IPL voor de intieme zone?

Je bent bekend met het feit dat IPL licht gebruikt om verschillende delen van het lichaam te ontharen, variërend van het gezicht tot de benen. Maar hoe functioneert IPL precies bij het ontharen van de intieme zone? Hier volgen de vier fasen van IPL-ontharing in de bikinilijn.

 • IPL werkt door lichtpulsen naar de haarwortel in de follikel te sturen.
 • Deze pulsen zorgen ervoor dat het haar in wat algemeen bekend staat als de 'rustfase' gaat.
 • Het haar valt dan uit, waardoor je een gladde huid krijgt.
 • Na verloop van tijd en herhaalde behandelingen zal de haargroei worden vertraagd en zal er minder lichaamsbeharing zijn in de behandelde gebieden.

Tip: De IPL Genie met unieke technologie kan comfortabel thuis worden gebruikt en biedt tot 12 maanden lang een gladde, haarvrije huid.

Is schaamhaar weghalen met IPL in de bikinizone veilig?

Ben je bezorgd over de veiligheid van IPL voor de schaamstreek? We kunnen je geruststellen met enkele belangrijke feiten over het gebruik van IPL in de intieme zone:

Tip: Kies voor een product zoals de Ruby Essentials IPL Genie, omdat dit IPL-apparaat is getest en ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande fabrikanten.

 • Volg altijd de richtlijnen van de fabrikant. Door je IPL-ontharingsapparaat correct te gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken.
 • Vermijd het gebruik van IPL op zeer gevoelige delen van de intieme zone, zoals de schaamlippen. Dit kan ongemak veroorzaken.
 • Overweeg om een lagere instelling te gebruiken voor de intieme zone, aangezien dit de gevoelige huid meer comfort biedt tijdens de behandeling.
 • IPL-ontharing in de intieme zone heeft verschillende voordelen. Naast dat IPL een veilige methode is om de intieme zone te ontharen, is het ook snel, gemakkelijk, comfortabel en helpt het ingegroeide haartjes te voorkomen in vergelijking met scheren.

Tip: Meer informatie over het voorkomen van ingegroeide haartjes vind je in ons artikel Wat te doen tegen ingegroeide haren?

Zolang je de richtlijnen volgt en je IPL-apparaat correct gebruikt, zijn IPL-behandelingen niet alleen veilig voor de intieme zone, maar ook veel comfortabeler. Het biedt een efficiënte en langdurige ontharing. Voor meer tips kun je ons artikel over het ontharen van de bikinilijn raadplegen.

Schaamhaar verwijderen met IPL

Stap voor stap uitleg.

Neem de tijd: Een van de belangrijkste regels bij het ontharen van de intieme delen met IPL is geduld. Een behandeling thuis met de Ruby Essentials IPL Genie duurt niet buitensporig lang, maar mag niet overhaast worden uitgevoerd. Een grondige voorbereiding van de huid is ook essentieel om huidirritatie te voorkomen. Hier zijn zes belangrijke stappen die je moet volgen voor de beste resultaten bij het ontharen van de intieme zone met IPL:

Tip: Gebruik geen ontharing crème voor deze behandeling, omdat dit huidirritatie kan veroorzaken.

Verwijder het bestaande haar: Scheer, epileer of hars eerst het schaamhaar. Het ontharen van de schaamstreek met IPL werkt het beste als de huid vrij is van haar en het apparaat direct contact kan maken met de huid.

Reinig je huid: Nadat je al het bestaande haar hebt verwijderd, reinig je het gebied grondig om overtollige natuurlijke oliën en zeepresten te verwijderen. Zorg ervoor dat het gebied goed droog is.

Bepaal de juiste instelling: Gebruik de Skin sensor van de IPL Genie om een dag voor gebruik je huid te testen op het te behandelen gebied. Het IPL-apparaat bepaalt vervolgens de juiste lichtinstelling en intensiteit voor je huidskleur.

Tip: IPL is niet geschikt voor iedereen. Zorg ervoor dat het product voor jou werkt voordat je investeert. IPL is mogelijk niet effectief voor erg lichte haren of erg donkere huidtinten.

Kies het juist opzetstuk: De IPL Genie heeft zes intelligente opzetstukken die hun programma's afstemmen op elk lichaamsdeel. Er is ook een opzetstuk dat speciaal ontwikkeld is voor het ontharen van de intieme zone. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor gedetailleerde informatie over welk opzetstuk je voor welk lichaamsdeel moet kiezen.

Zet het apparaat aan en plaats het op de huid: Volg de instructies om het IPL-apparaat correct op de huid te plaatsen. De IPL Genie begint de behandeling pas wanneer er volledig huidcontact is om onbedoelde lichtpulsen te voorkomen.

Behandel het volgende huidgebied: Ga door met dit proces op aangrenzende huidzones totdat je intieme zone naar wens is behandeld.

Advies voor de nazorg van IPL voor de intieme zones

Om langdurige resultaten te behouden, is het belangrijk om na elke IPL-behandeling zorgvuldig nazorg toe te passen. Hier zijn enkele eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat je huid glad en gezond blijft na het gebruik van IPL in je schaamstreek:

Maak het IPL-apparaat grondig schoon na gebruik om het hygiënisch te houden en gereed te maken voor de volgende toepassing (raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor specifieke reinigingsinstructies).

 • Geef je huid na de behandeling minstens 24 uur rust om irritatie te voorkomen.
 • Gebruik geen geparfumeerde producten zoals zeep of hydraterende crèmes op het behandelde gebied.
 • Vermijd warmtebehandelingen zoals sauna's of hete baden gedurende 2-3 dagen na de behandeling.
 • Draag loszittend, ademend katoenen ondergoed om je huid te beschermen en wrijving te minimaliseren.
 • Volg deze instructies op voor je volgende IPL-behandeling om optimale resultaten te behalen.

Met deze eenvoudige nazorgtips kun je ervoor zorgen dat je schaamstreek na IPL-behandelingen glad, zijdezacht en haarvrij blijft. Het gebruik van IPL voor het verwijderen van schaamhaar is snel, gemakkelijk en effectief met dit eenvoudige 6-stappenplan.

Blogs

Lees meer

Summer Ready met IPL Genie

De zomer staat voor de deur, en dat betekent tijd voor zon, zee en stralend gladde huid.

Wat is IPL?

Wat is IPL eigenlijk? En hoe werkt het?

IPL tijdens de Zwangerschap

De gezondheid en veiligheid van moeder en baby staan altijd voorop, dus wees voorzichtig en zorgzaam tijdens deze bijzondere periode van het leven.