Huishoudelijke apparaten

Hoe lang blijft het voer vers in een automatische voerbak

Automatische voerbak in woonkamer

Automatische voerbakken zijn een handige manier om je kat op tijd en in de juiste hoeveelheid te voeren, ook als je niet thuis bent. Maar hoe lang blijft het voer in een automatische voerbak eigenlijk vers?

Droogvoer

Droogvoer blijft in principe langer vers dan natvoer. In een automatische voerbak met een luchtdichte klep kan droogvoer tot wel 24 uur vers blijven. Als de voerbak ook een ingebouwde ventilator heeft, kan het voer zelfs tot 48 uur vers blijven.

Natvoer

Natvoer is gevoeliger voor bederf dan droogvoer. In een automatische voerbak met een luchtdichte klep kan natvoer tot wel 24 uur vers blijven. Als de voerbak ook een functie heeft om het voer warm te houden, kan het voer zelfs tot 48 uur vers blijven.

Tips voor het behoud van de versheid van het voer

Naast de functies van de automatische voerbak zijn er nog een aantal tips die je kunt volgen om de versheid van het voer te behouden:

  • Gebruik vers voer. Controleer het houdbaarheidsdatum van het voer en gebruik het niet als het is verlopen.
  • Bewaar het voer op een koele, donkere plaats. Dit helpt om de smaak en voedingswaarde van het voer te behouden.
  • Vul de voerbak niet te vol. Dit helpt om het voer droog te houden.


Conclusie

De versheid van het voer in een automatische voerbak hangt af van een aantal factoren, waaronder het type voer, de functies van de voerbak en de manier waarop je het voer bewaart. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je ervoor zorgen dat je kat altijd vers en smakelijk voer krijgt.

Volgende lezen

Automatische voerbak in woonkamer
Automatische voerbak in woonkamer

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.