IPL Summer

Do’s en Don’ts na IPL

Do’s en Don’ts na een IPL Behandeling

Na een IPL behandeling in de zomer is het belangrijk om de juiste zorg te bieden om de beste resultaten te bereiken en je huid gezond te houden. Hier zijn enkele do’s en don’ts om te volgen na je IPL-sessie:

Do’s

Gebruik Zonnebrandcrème: Breng direct na je IPL-behandeling een zonnebrandcrème met een hoge SPF aan op de behandelde gebieden. Dit beschermt je huid tegen schadelijke Uv-stralen, vooral omdat IPL de huid gevoeliger kan maken.

Hydrateer je Huid: Houd je huid goed gehydrateerd door een milde, hydraterende crème aan te brengen zoals Aloë Vera Gel. Dit helpt om de huid te kalmeren en te herstellen na de behandeling.

Koel de Huid: Indien nodig kun je een koele kompres of een ijszak gebruiken om eventuele warmte of roodheid na de behandeling te verminderen.

Draag Losse Kleding: Vermijd strakke kleding die wrijving kan veroorzaken op de behandelde gebieden. Losse, comfortabele kleding helpt de huid te laten ademen en irritatie te minimaliseren.

Kalmerende Producten: Gebruik producten zoals Aloë Vera Gel om de huid te kalmeren en eventuele roodheid of irritatie te verminderen. Deze natuurlijke gel helpt ook bij het hydrateren van de huid.

Don’ts

Direct Zonlicht: Vermijd directe blootstelling aan de zon gedurende minstens 48 uur na je IPL-behandeling. Dit kan de gevoeligheid van de huid vergroten en het risico op bijwerkingen verhogen.

Hittebronnen: Vermijd hete baden, sauna's of stoomkamers direct na de behandeling. Hitte kan de huid irriteren en het genezingsproces vertragen.

Overmatig Scheren of Waxen: Wacht minstens een week na je IPL-behandeling voordat je weer scheert of waxt op de behandelde gebieden. Dit geeft de huid de tijd om te herstellen en minimaliseert het risico op irritatie.

Gebruik van Harde Scrubs: Vermijd agressieve exfoliatieproducten of harde scrubs op de behandelde huid. Kies in plaats daarvan voor milde reinigingsmethoden om de huid voorzichtig te verzorgen.

Gebruik van Parfums of Geparfumeerde Producten: Vermijd het gebruik van sterk geparfumeerde lotions of producten op de behandelde gebieden. Deze kunnen irritatie veroorzaken, vooral direct na een IPL-behandeling.

Conclusie

Door deze do’s en don’ts te volgen na je zomerse IPL Genie behandeling, kun je ervoor zorgen dat je huid goed verzorgd is en optimaal profiteert van de behandeling. Zorg ervoor dat je de aanbevelingen van de IPL Genie volgt voor een veilige en effectieve ontharing.

Klik hier om jouw IPL Genie te kopen en geniet deze zomer van een gladde, haarvrije huid met de juiste nazorg.

Volgende lezen

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.